Rólunk

Rólunk

B. Varga Tibor vagyok, erdélyi túravezető.

A szüleimnek köszönhetően már egészen fiatalon ízelítőt kaptam a természet szépségeiből. Felejthetetlen emlékek fűznek a gyermekkoromhoz, mert minden kirándulás egy élmény volt a számomra. Ez az időszak nagy hatást gyakorolt rám és azt is hamar megtanultam, hogy egy tapasztalatlan túrázó számára a hegyek rengetek veszélyt rejtenek. Mivel óvatosnak és körültekintőnek bizonyultam viszonylag hamar önállósultam.

Kamasz koromban a szünidő java részét a hegyekben töltöttem a haverokkal. Fogtuk a zsákot és keresztbe-kasba jártuk a hegyeket, hol itt, hol ott, amíg a lábunk csak bírta. Így lett a természet járás a hobbim. Bár még fiatalok voltunk, de egyre magabiztosabban döngettünk az ösvényeken s ezt látván sok turista kért tőlünk segítséget. Már ekkor felötlött bennem egy ötlet, de nem szóltam róla senkinek.

Teltek-múltak az évek, egyre több számomra még ismeretlen helyre látogattam el, és a természet iránti vonzalmam egyre csak erősebb lett. Évtizedek óta a hegyek bűvöletében élek és csak akkor érzem magam igazán szabadnak, ha önfeledten barangolhatok a természet csodáit szemlélve. Nincs annál megnyugtatóbb dolog a világon, olyankor teljesen kikapcsol az ember és csak a pillanatnak él. Legföljebb a fenyves suhogása, a patakcsobogás vagy a madárcsicsergés töri meg azt a hatalmas csendet, ami körülvesz bennünket. És ezt nem lehet megunni...Ezt látni, hallani és élvezni kell! Ezért döntöttem úgy, hogy olyan vállalkozásba fogok, amivel másokból is kiválthatom ezt az érzést, amivel másoknak is mosolyt csalhatok az arcára.

Meggyőződésem szerint Erdély értékei sokkal többet érnek és érdemelnek, mint egy villámlátogatás. A valóság sokkal mélyebben rejlik, melyet nem lehet néhány perces benyomásra alapozni. Ahhoz, hogy valós képet kapjunk és adjunk tovább Erdélyről, érdemes egy kicsit több időt eltöltenünk ott és alaposabban körülnéznünk. Olyan túrák szervezésével foglalkozom, melyek során a fantasztikus természeti szépségek felfedezése mellett betekintést nyerhetsz az ott élő emberek életformájába, hanyományaiba, kultúrájába és szokásaiba. Nos, ha kalandra vágysz és csodálatos élményekkel szeretnél gazdagodni, akkor vágj bele!

Fordulj hozzám bizalommal, mert örömmel elkalauzollak Téged is az általam legjobban kiismert helyen, az Erdélyi-Szigethegységben.